Budinca din dovlecei

Această budincă de dovlecei, are un gust moale și fin. Poate fi servită singură sau combinată cu alte feluri de mâncare, de exemplu niște carne de pui sau pește copt sau la abur. De asemenea, poate fi servită cu sos de roșii, turnat deasupra. Am înlocuit făina de grâu care se adaugă la majoritatea budincilor de acest fel, cu făină de porumb. Vedeți mai jos ce s-a primit!

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mai măricei
  • 4 ouă
  • 6 linguri de făină de porumb
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 250 gr brînză de vaci sau de oi, sau cașcaval tare
  • 125 gr iaurt clasic
  • cîteva fire de ceapă verde
  • pătrunjel proaspăt
  • sare și piper după gust

Pregătim dovleceii: îi spălăm, decojim și îi tăiem după preferințe.

1 (1) (1)

Într-un bol mai mare punem toate ingredientele și amestecăm bine cu o lingură.

2 (2)

3 (1)

Tapetăm tava de copt cu unt și făină de porumb.

4 (1)

Punem compoziția în ea și nivelăm cu o spatulă. Presărăm deasupra făină de porumb.

5 (1)

Punem tava în cuptorul preîncălzit la 170 Grade Celsius, pentru 40-45 de minute.

6 (1)

Serviți budinca caldă sau rece! Poftă mare!

7 (1)

Dacă vă plac rețetele mele, dați like paginii mele de Facebook  Dia’s Kitchen pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog!

7 (1) (1)

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s